Tala Fou

E faʻafefea ona filifili le eletise AC maualuga ma le faʻamaonia UL?

Vaega fa'avae o le uaea eletise

Faalaua'itele,Uaea eletise AC ma le UL tusipasiua mamanuina e ave ai le vai mai se puna i totonu o se aoga poʻo le eletise i lona tagata faʻatau.E iai a latou mamanu lelei, e pei o se tulafono, mo le fesuiaiga o le taimi nei i le 10-35 kV, ae o loʻo i ai ituaiga e masani ona faʻafeiloaʻi le taimi nei i le 220-330 kV.O ia uaea e fesoʻotaʻi i mea faʻapipiʻi pe feaveaʻi.

O fea tatou te faʻaogaina ai le uaea eletise AC ma le faʻamaonia UL?

O vaega fa'avae o le kopa po'o le alumini uaea eletise o le a matua'i eseese e fa'atatau i le mea e masani ai le uaea.Ae ui i lea, o loʻo i ai vaega e leai se oloa e mafai ona faia e aunoa ma:

ta'ita'i;

fa'amama fa'atosina;

atigi atigi;

o le ufiufi pito i fafo, lea e tuʻuina atu i ai galuega puipui.

Vaega fa'avae o le uaea eletise (2)

Ta'itasiUaea eletise AC ma le UL tusipasio lo'o i ai se fa'amama masani.E fa'apena fo'i, matou te ta'ua o le fusi fa'amau.O le mamanu o uaea eletise e faʻatatau mai le tasi i le lima taʻavale.O veins lava ia e mafai ona lapotopoto pe tafatolu i foliga, e mafai foi ona avea ma vaega.O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma se uaea e tasi pe faʻatasi ai ma le tele o uaea e fausia ai se autu.

O fea e te maua ai le uaea eletise AC ma le UL tusipasi?

I totonu o le uaea, matou te suia i latou i le tutusa pe mimilo.O le vasega autu e mafai ona mai le 1 i le 6th.O la matou kamupani o le a ofoina atu ia te oe le tuʻuina atu o le mana tolu-core poʻo le fa-core uaea (apa, alumini) i tau maualalo ma i se taimi puupuu.

E masani lava o loʻo i ai le zero core i totonu o le uaea, lea e faʻatinoina le matafaioi a le taʻavale le mautonu, faʻapea foʻi ma le uaea faʻavae, lea e avea ma puipuiga mai le tafe eletise.

O a uiga o le uaea eletise AC ma le UL tusipasi o lo'o tauaveina?

O le lua-autuUaea eletise AC ma le UL tusipasie mafai ona sau ma se talipupuni e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le eletise eletise, ma faʻapipiʻi ai foi le fanua faʻataʻamilo i le conductor o loʻo iai nei.Faatasi ai ma isi mea, o sea laupepa o le a sili atu ona faʻasaʻo le uaea i aʻafiaga i fafo ma faʻamalosia lona faʻaogaina.

Afai ei ai se tulaga lamatia o le uaea o le a faaleagaina ona o aafiaga i fafo, e talafeagai le faaaogaina o oloa ofutau.O laina malosi fa'aonapo nei o le a fa'afetaia:

aafia i anai, loi, rodents ma isi meaola faalafua;

E le gata i lea, faʻafuaseʻi ona lavea i se meafaigaluega i le taimi o le toe faaleleia ma isi galuega;

pine, pine, ma isi.

Ituaiga o uaea eletise

I la matou kamupani, e mafai ona e faʻatau ituaiga eseese o uaea eletise eletise (fetuunai, faʻatasi ai ma taʻavale apamemea o vaega eseese, faʻatasi ai ma le PVC insulation, ma isi) i se tau taugofie.E iai a matou filifiliga i le fa'avasegaga:

e tete'e i le afi - e le'i fa'aalia i le afi;

E le gata i lea, puipui - ua tuʻuina atu se talipupuni pepa faʻaopoopo;

pa'u - fa'atasi ai ma le puipuiga fa'aopoopo;

E faapena foi, ofutau - ma se atigi umi;

faʻatasi ai ma le PVC faʻagata - talafeagai mo le tanumia o eleele;

E faʻapea foʻi, faʻatasi ai ma le faʻapipiʻiina o palasitika - faʻalagolago i le vevela o le siosiomaga ma le voltage manaʻomia;

fa'atasi ai ma XLPE fa'amama.

E mafai ona e fa'atau so'o se fa'ata'ita'iga mana'omia mai ia i matou.E mafai ona e fa'atau fetu'una'i, acoustic, spiral, afi-tete'e, 'ofutauUaea eletise AC ma le UL tusipasi.O oloa e mafai ona i lalo o le vai, tanumia pe lagolagoina e le tagata lava ia, ma o le tau o le a avea ma se tasi o mea sili ona aoga i luga o le maketi.

Mea ma vaega fa'asaga o le uaea mana AC fa'atasi ai ma le fa'ailoga UL

E lua ituaiga o mea e mafai ona faia ai le taʻavale - alumini ma kopa.O le koluse o le alumini conductors e fesoʻotaʻi saʻo ma le numera o uaea o le a fausia ai le autu.O le fa'alagolago e fa'apea:

faʻatasi ai ma se vaega faʻasaga e oʻo atu i le 35mm2(aofia ai), e na o le tasi le uaea e sau ai le fatu;

E le gata i lea, faʻatasi ai ma se vaega faʻasaga e oʻo atu i le 300mm2, tasi pe sili atu uaea e masani ai;

Faʻatasi ai ma se vaega faʻasolosolo o le 300-800mm2, e tele uaea e masani lava.

Vaega fa'avae o le uaea eletise (1)

Afai e te manaʻomia le faʻatauina o uaea eletise mo se maa poʻo le faʻapipiʻiina i fafo ma taʻavale apamemea i le tau o le gaosiga, e taua le iloa e ese le tulaga iinei nai lo le alumini.

O ta'ita'i uaea e tasi e mafai ona i ai se vaega tipi e oo atu i le 16mm2, ma le tele-uaea - 120-180mm2.Faʻatasi ai ma se vaega faʻasolosolo o le 25-90mm2, e mafai ona taatele le tasi ma le tele o uaea.

E taua le iloa o le zero core o loʻo i ai se vaega laʻititi laʻititi.O sea ituaiga autu o loʻo tu i le va o isi ma ua faailogaina i le lanumoana i lalo o le tulaga o le tolu-vaega o loʻo i ai nei.

Tulaga lelei o uaea eletise apamemea

O uaea alumini e tasi le mea e le mafai ona fa'afitia - o lo'o avanoa.E le gata i lea, o le alumini lava ia o se taʻavale maualuga ma taugofie lea e faia se galuega sili ona lelei o galuega uma ua tofia i ai.AluminiUaea eletise AC ma le UL tusipasi, e pei o se tulafono, e masani ona fai laina eletise uumi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o mafuaʻaga e faʻaalia ai o uaea kopa e sili ona lelei mo fesoʻotaʻiga fale.

O le mea o latou:

  • sili atu palasitika ma e le gau pe a punou, pei o le alumini;
  • E faʻapea foʻi, latou te le faʻafefeteina ma e le faʻavaivaia, e pei o le alumini, faʻatasi ai ma le faʻateleina o fesoʻotaʻiga tetee, e sili atu ona faʻatuatuaina;
  • O se uaea malosi faʻaofuofu e faia i le kopa o le a tatalia le tele o mea e sili atu le maualuga nai lo le alumini, talu ai i le vaega tutusa o le ai ai se faʻamaualalo maualalo ma, o se taunuuga, o le maualuga o le eletise eletise.

O le mea lea, e sili atu le faʻatauina o se eletise i lalo o le eleele poʻo le eleele uaea apamemea ma alumini o iaiUaea eletise AC ma le UL tusipasifa'atasi ai ma se vaega fa'alava e o'o atu i le 16mm2 ma sui ai uaea tuai.E fautuaina le suia o oloa ma le tele o le koluse fa'asaga i uaea apamemea, ae e tatau ona manatua e sili atu le taugata o le kopa nai lo le alumini.

Uaea mana AC fa'atasi ai ma UL fa'amaonia Fa'amatalaga

O le faʻamoemoega o uaea ma uiga faʻapitoa o latou gaosiga o le a matua aʻafia ai uiga faʻapitoa o le oloa.E mafai ona ese le uaea faʻapipiʻi eletise i le tele o faʻamau:

  • le numera o veins e mafai ona mai le tasi i le lima;
  • mea autu - alumini poʻo kopa;
  • vaega fa'alava o le 'autu;
  • ituaiga uaea fa'alava.

Faʻalagolago i nei uiga, o le voltage o loʻo tumau ai le uaea, o le vevela o loʻo tumau ai lona faʻatinoga, faʻapea foʻi ma le ola tautua o le a faʻalagolago.

E faʻafefea ona filifili le eletise AC maualuga ma le faʻamaonia UL?

O le a mafai ona matou tuʻuina atu faʻamatalaga auʻiliʻili i le auala e filifili ai se uaea eletise maualuga (faʻatasi pe leai foi se uaea i totonu), o fea e masani ai le oloa, pe fia le tau ma pe o le a lona ola tautua.Ua lava le telefoni mai ia i matou ma talanoa i se tagata tomai faapitoa.

E mafai e se tagata tomai faapitoa ona tuʻuina atu faʻamatalaga e faʻapeaUaea eletise AC ma le UL tusipasigalue i le vevela mai le +50 i le -50 tikeri, ma le ola tautua, pe a saʻo masani, e mafai ona oʻo atu i le 30 tausaga.

Ole pito maualuga ole uaea eletise mafolafola po'o isi ituaiga e mafai ona tatalia 330 kV voltages.E i ai ituaiga o maea mo le fa'a'ese'esega o le a fa'alagolago i le ituaiga fa'amama.Fa'aigoa:

  • pepa - e oʻo atu i le 35kV;
  • paʻu - e oʻo atu i le 10kV;
  • PVC - e oʻo atu i le 6kV.

Fa'ai'uga uaea eletise AC fa'atasi ai ma le fa'ailoga UL

Fa'alagolago i le fa'amoemoe, i la matou fa'amaumauga e mafai ona e mauaina fa'ailoga o multicore fetu'utu'una'iUaea eletise AC ma le UL tusipasimo le taoto i le eleele, faʻafefe afi (faʻafefe), i le ofutau ma isi.

E aoga le filifilia o se oloa e faʻatatau i galuega o le a tuʻuina atu i ai.Ina ia mafai ona tautua le uaea mo se taimi umi, e tatau ona e gauai atu i oloa o le a sili ona talafeagai mo tulaga faʻaogaina.


Taimi meli: Ian-14-2022